sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannus





 
 Olipas juhannus, niin kylmää. Vietettiin juhannusta mummolassa. Rillattiin perinteisesti ulkosalla, mutta syötiin sisällä villasukat jalassa. Juhannusruusut toi kesäntuntua tuoksullaan.

torstai 19. kesäkuuta 2014

Escurial





 
Tiistaina vietimme päivää kotieläinpuistossa. Paikka on ihanan kotoisa. Pojat tykkäs ja äiti kans. :)
Pikkumiehen suusta kuuluui: " kato, kato, kato" . Ihan oltiin innoissaan. Pienimmäinen kävi poniratsastamassa, mut isompi ei hirvinnyt. Pallomeri oli kiva ja eväätkin maistui.

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Meillä leivootaan

 Pullaa
 
 Useampaan otteeseen ollaan tehty masikoista marenkiherkkuja. Suomalaisia ei olla vielä syöty, mutta espanjalaiset ja saksalaiset kokeiltu, ja mitään mahatauteja ei olla saatu. :)
 
 Kaurasuklaaneliöt
 
9 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
4 tl vaniliasokeria
200g voita sulana
6 rkl siirappia
2 levyä suklaata ( esim. kinuskimuru Panda)
 
Sekoita kuivataineet keskenään. Lisää joukkoon siirappi ja sulatettu voi. sekoita. Levitä pellille tiiviiksi. Paista 175 asteessa noin 10 min. paloittele suklaa paistetulle levylle ja anna sulaa, käytä vaikka hieman uunissa. leivitä suklaa tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Välillä suolastakin :)
 
Pitzapohja:
 
4dl vettä
1 kokonainen hiiva
2 rkl öljyä
10 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
 
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. lisää öljy ja suola, sekoita. Lisää jauhot, alusta taikinaa niin että se irtoaa kulhosta. (lisää tarvittaessa hieman jauhoja) kauli taikina ja levitä uunipellille. taikinasta tulee kaksi pellillistä. Laita mieleisiäsi täytteitä. ( jauheliha, kinkku, ananas, tuoretomaatti)

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Alkukesä








Meidän alkukesä on mennyt:

Ulkoillessa
Juhlissa
Pihamaan teossa
Pyöräillessä
Kesästä nauttiessa