maanantai 16. kesäkuuta 2014

Meillä leivootaan

 Pullaa
 
 Useampaan otteeseen ollaan tehty masikoista marenkiherkkuja. Suomalaisia ei olla vielä syöty, mutta espanjalaiset ja saksalaiset kokeiltu, ja mitään mahatauteja ei olla saatu. :)
 
 Kaurasuklaaneliöt
 
9 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
4 tl vaniliasokeria
200g voita sulana
6 rkl siirappia
2 levyä suklaata ( esim. kinuskimuru Panda)
 
Sekoita kuivataineet keskenään. Lisää joukkoon siirappi ja sulatettu voi. sekoita. Levitä pellille tiiviiksi. Paista 175 asteessa noin 10 min. paloittele suklaa paistetulle levylle ja anna sulaa, käytä vaikka hieman uunissa. leivitä suklaa tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Välillä suolastakin :)
 
Pitzapohja:
 
4dl vettä
1 kokonainen hiiva
2 rkl öljyä
10 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
 
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. lisää öljy ja suola, sekoita. Lisää jauhot, alusta taikinaa niin että se irtoaa kulhosta. (lisää tarvittaessa hieman jauhoja) kauli taikina ja levitä uunipellille. taikinasta tulee kaksi pellillistä. Laita mieleisiäsi täytteitä. ( jauheliha, kinkku, ananas, tuoretomaatti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti