keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kesän ensimmäiset mansikat



                                                   MANSIKKAPAVLOVA


Pohja
4 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelysjauhoa



Täyte
4dl kuohukermaa

2dl vaniliarahkaa



Mansikoita
 
 

Kuumenna uuni 125 asteeseen.
Vaahdota valkuaiset, kovaksi vaahdoski. Lisää sokeri ja perunajauho, vatkaa noin 4min. Levitä leivinpaperille pyöreään muotoon. Kypsennä marenkia uunin alatasolla kaksi tuntia
Juuri ennen tarjoilua, vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi, johon lisää rahka. Nostele se marenkipohjan päälle. Lisää mansikat kerman päälle.

4 kommenttia:

  1. Hyvää oli, kelpas kyllä maksuksi ikkunoien pesusta :P

    VastaaPoista
  2. vielä parempaa se oli, kun antoi olla yön jääkaapissa.
    Kyllä ikkunat kiiltää, että kiitosta vaan. :)

    VastaaPoista
  3. Pittää kyllä testata tätä viimestään viikonloppuna! Harmi kun ei oo nyt kotoona kun pakastemansikoita.

    VastaaPoista
  4. joo tuo on kyllä hyvää, joka makeesta pitää. :)

    VastaaPoista