Mansikka Brita
Valmistusaineet
125 g | voi |
1 dl | sokeria |
2 | keltuaista |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | maitoa |
Marenki
2 | valkuaista |
11/2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
kuorellisia mantelilastuja Valmistusohje
Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.
Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
1/2 litralla mansikoita. Voit käyttää myös vadelmia tai lakkoja. Vatkaa täytteeseen lisäksi 2 dl Valio kuohukermaa. Halutessasi voit lisätä joukkoon 1/2 prk (à 250 g) Valio maitorahkaa ja 2 rkl sokeria. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti