sunnuntai 18. elokuuta 2013

Banoffee-torttu

Tämmöstä tekaisin sunnuntai vieraille. Kannattaa kokeilla.



Pohja:
300 g suklaa kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
3 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
100g valkosuklaalime rahkaa
 kaakaojauhetta
1. Murustele keksit ja sekoita, voin kanssa hyvin sekaisin.
2. irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin, siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. ( voi keittää edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin)
4.  kaada kodensoitu maito joka on muuttunut kinuskiksi, pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
5. Vaahdota kerma ja sekoita vaniliasokeri ja rahka siihen.
6. Pilko kaksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko vielä yksi banaani kermavaahdon päälle.
7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
 

1 kommentti:

  1. Tätä on meilläkin tehty! Hyvää! Ystäväni laittoi banaanin tilalta puolukkaa ja sekin sopi loistavasti!

    VastaaPoista